Ребрендирање на IVSC

Советот за меѓународни стандарди за вреднување (IVSC), е непрофитна организација посветена на воспоставување и промовирање на глобални стандарди за вреднување за да му служат на јавниот интерес.

Мисија
Нивната мисија е да го подобрат квалитетот и кредибилитетот на практиките за вреднување ширум светот.

Ова го постигнуваат со:

Создавање робусни меѓународни стандарди за вреднување (IVS) кои обезбедуваат конзистентност, транспарентност и споредливост во вреднувањата.
Промовирање на усвојување на IVS и поттикнување на професионализам за вреднување преку професионални организации за вреднување (VPO) низ целиот свет.

 

Сподели на Facebook
  1. Почетна
  2. Информации
  3. Ребрендирање на IVSC